Pallar ni en till? I'm on fire!!

Hej igen!

Jag har en massa att skriva idag känns det som, eller snarare att jag känner att jag måste skriva något.. Jaja. Ni behöver ju inte läsa, jag varnar er redan nu.. Men det här är fortsättningen på reseberättelsen. haha.
Den som vill läsa något "kul" bläddra ner tills vi kommer till Amsterdam, typ..
iofs så är nog de här berättelserna mer för vår egen skull än för någon annan, haha.

Såja. Vi var i Berlin ja, andra kvällen. Dagen efter började vi röra oss mot Amsterdam efter mycket om och men och letandes efter hostels som var någorlunda billiga (skulle visa sig sen att vi letade helt i onödan).

(inte denna parkering men den var ju också snygg)

Emelie fick äran att börja köra ut från huset där Bernd hade fickparkerat oss väldigt snyggt, ganska tight mellan två bilar. Nåja, det var iallafall tight med tanke på att bilen inte hade någon servo och.. det blir minst sagt lite svårare då, hoho. Hela min släkt (inte riktigt, men min mamma och mats, min moster + man, morfar och ankelin och bernd) stod och tittade och jag tror nog att Slem blev lite varm om rumpan ett tag. Innan vi satte oss i bilen så kom Torbjörn (min mosters man) fram till mig och sa med sin lugna norrländska dialekt:
- Men.. hur ska det här gå.. Ni har ju ingen sidospegel?(sagt med ett litet leende)
och starx därefter kommer min morfar;
- Tänk nu på att bilen är bred flickor, ni har ju redan lyckats köra bort en spegel!

Hur som helst, vi lyckades prata oss ur det, utan att behöva förklara oss ens (hur vi nu lyckades med det med min snokande släkt) och efter en massa kramar och lyckönskningar rullade (hoppade) vi iväg från deras gata och körde mot Autobahn ännu en gång, ååh denna underbara väg..

Men denna gång blev det bättre! Åh, det blev så mycket bättre.. Vi blev kära.. I en bajsbil. Haha. Nej men såhär var det - några killar åker på höger sida om oss, Emelie kör. Ahli sätter upp en kudde med texten I <3 YOU mot dem, och då blir de väldigt intresserade. De kör ifatt och om oss och kastar slängpussar, och vi bara skrattar för hela situationen var så absurd. Tillslut kör de upp jämsides  med oss samtidigt som föraren gestikulerar typ "vart ska ni?" Vi får då en idé att skriva att vi ska till Hannover.. Haha. Så jag skriver det på en lapp och dom blir helt till sig, och typ gör tummen upp och visar på att de också ska dit. Nöjda killar, där trodde dom att dom hade halva inne. Jag sitter i passagerarsätet fram så det är jag som "pratar" med föraren, och han pekar på våran bil och undrar vad som har hänt.. haha, ständigt den där bilen alltså.








Väl framme i Amsterdam så GÅR det inte att hitta. Vi körde samma jäkla väg säkert tjugo gånger, och alla var minst sagt arga, speciellt Emelie som körde, hon sa bland annat när vi äntligen kommit fram; "det blir ingen utgång ikväll iaf tjejer!", ganska irriterat om man säger så.. Men hon ändrade sig ganska snabbt sen. Haha. Efter en tripp in i små läskiga bostadsområden i Amsterdam där allt var enkelriktat, efter att ha kört på cykelbanor, på spårvagnsrälsar och på allt annat sätt som var olagligt hittar vi ett hostel.. Som var SKIT! Vi sa att vi skulle hämta våra grejer, men när vi var ute vid bilen drog sig alla för att gå in igen. Så vi packade ihop och började köra igen.
Och vilken tur! Vi hittade ett underbart litet mysigt hotell där vi fick bo billigt tack vare Ahlis efternamn. Mannen i receptionen var inte bara hög/aspackad hela tiden, han var dessutom arab. Ahlin på arabiska betyder typ något väldigt väldigt bra, så vi kom billigare undan genom att bo där hela helgen än att bo på något sketet hostel med delat badrum, DEN NI! Tacka Ahli för hennes efternamn, minst sagt. De tog till och med hand om bilen så den behövde vi inte oroa oss för, underbart.

vårat hotell


hotellrummet


Vi började fixa oss direkt (emelie sov i fem minuter) och sen drog vi ner på stan. Shit vad trevliga alla holländare är! Helt stört. Vi visste inte riktigt hur vi skulle gå till stan och då stannar (!!!!) en tjej på cykel och frågar om hon kan hjälpa oss med något. Vi frågar vart stan ligger och hon förklarar och cyklar sen vidare. Och detta hände mer än en gång, minst sagt. Antingen så är holländarna ett väldigt vänligt folk eller så röker alla så mycket gräs.. Jag tippar på det första, man kan ju inte vara hög hela tiden.


Haha jag ser ju mongo ut


efter tio minuter eller sådär


Vi hittade en liten kareokebar med holländska låtar, beställde in smirnoff/bacardi en efter en, och efter en halvtimme var bordet typ fullt. Vi HÄLLDE i oss. Kände att vi hade förlorat för mycket tid, eller vad? Tror killarna blev aningen skrämda när dom frågade hur länge vi hade varit på stället, strax efter sneglade dom på bordet och såg lite osäkra ut. Vi träffade iallafall två amerikanare som var gamla, som jag hade djupa diskussioner om alla amerikanare verkligen är som det är på film och jag vet inte vad. Tillslut så stod jag och Ahli och pratade engelska med varandra, fråga mig inte vad som hände där, men när man är med några som anstränger sig för att prata så man förstår så vill man gärna göra sitt bästa själv. Derek och Marty hette dom ju! Marty var skitlång och var en riktig "YEEAAAHAAHA!!AWEEESOOOOMEEE!" dude, som gillade att knoghälsa och sen "spränga" den i luften. Och highfives och indiannamn.. Derek hade en vagel i ögat och var lång och hade läskig röst.
Vi träffade också the awesome finn, och hans stammande/läspande tjeckiske vän. Inte världens mest smickrande kombination kan jag meddela den nyfikne. Ingen av oss förstod vad han sa och då var det inte ens på grund av alkoholen. Förresten, smirnoffen kostade 2.50 euro! Billigt billigt!

Just det. Här slutade vi ta kort för den här resan. Finns typ max, fem bilder. Jag skojar inte. Fattar inte vad som hände?

Jag dansade knädansen med the awesome finn, han var helt seriös med att han brukar bjuda upp tjejer och dansa den på krogen. Ahli snackade finska och.. jag vet inte vad mer. Hihi. Sen träffade vi på Nr. Seven från Kos, som inte kände igen oss men vi stod med ett fånigt leende, eftersom vi kände igen honom mer än väl.. Hehehe. Det var roligt det! Vi gick hem, Ahli däckade och arabreceptionisten lagade frukost åt mig och Emelie så vi skulle slippa gå upp till buffén på morgonen om någåon timme. Hur gulligt? Kändes som att han tog oss under sina vingar så att säga, samtidigt som han tog sig morgonsup, ren vodka.


behövs det ens en kommentar?


visserligen från tyskland men you get the point


Vaknar sjukt sent på lördagen, fixar till oss och klär på oss, en sväng förbi McDonalds (vad annars, eeey?). Kollar runt i stan, besöker diverse kaffebutiker och sen går vi till Red Light District och kollade på hororna som faktiskt, till min förvåning, var riktigt fräscha. Några av dem, inte de som såg ut som dom hade hängt där sen -95. Funderade seriöst på att gå på en "Live sexshow, hard porn on stage" men beslutar oss för att inte göra det. Synd nu när jag tänker efter, det hade ju varit något att berätta för barnbarnen om? Det börjar regna och vi bestämmer oss för att gå tillbaka till hotellet. Köper med oss kinesmat som vi smugglar in på hotellet och börjar fixa oss. Efter tvåtusen klädombyten, sminkningar och jag vet inte vad så var vi klara för att gå på en reunion för folk som var på kos. Vi hängde nere på stan ett tag.. Myror i armen, smurffötter, chipspåsar, vargdräkter, gummiansikten och dvärgar (jag fick se en!!) Vi gick sen längs en gränd som var skiiitlång och aktade oss för spårvagnar som plingade långt i förväg. Jag var skitnervös, vilket dom andra också var, men samtidigt förväntansfulla. Det skulle ju bli lite pinsamt ändå att man bara dyker upp, men roligt var det! Vi häller i oss sprit men känner knappt något, men när stället stänger så spårar vi totalt. Jag vet ännu en gång inte vad som hände (men vad var det som hände egentligen?) men vi hamnar på efterfest med några killar som vi umgicks med på Kos. Vi sitter i lobbyn på deras hotell när allt det sjuka börjar hända (inget var sjukt egentligen men oj vad vi skrattade just då)
- Vi kom på att man kunde ha en halloweendräkt som är vargen och sen rödluvan och farmor. (nu när jag läser igenom vad var besattheten av vargdräkter?) Vi skulle alltså gå som dem vi tre.. Men vi behövde en skogshuggare och den vi kom på var Malin, så hon är liksom inplanerad nu, i nästa halloweenutstyrsel..
- Alla petar näsan i Amsterdam. ALLA. Vart jag än tittade så grävde någon sig i snoken. Så vi börjar sjunga en sång, som sen folk nynnar med i.. Hahaha.
- Alla killar var helt borta, trötta, fulla eller höga, gud vet. Men vi sitter där. Får ett skrattanfall och nästa gång när man tittar på pojkarna så har alla ett flin i ansiktet. Haha.
- Jag vet inte vad vi pratade om men det var jättekul.



Vi sitter sen på deras hotellrum när det helt plötsligt kommer ut en naken grek från toaletten där han har suttit och bajsat. Han har duschat eller något och går med snoppen i vädret och från den hänger det en vattendroppe. Han gick runt och viftade med den (han var gammal!!) och vi försökte gömma oss. Jag gömde mig bakom en handduk innan jag kom på att det kunde vara något äckligt på den.. Emelie somnade nästan sittandes och vi busade runt med tandkräm. Klockan åtta har alla förutom vi däckat, så vi tar en sista bild på den berömde hårtorken (vi visste det hela tiden, sån där volym får man inte annars!), ber receptionen ringa en taxi och är hemma, äter frukost som ingen egentligen åt för det var äckligt, det var inte vår arabreceptionist längre. Gick och la oss och sov någon timme innan det var dags att checka ut. Besvikelsen uppenbarar sig; vad hände med  Lorenzo Tha Bröstvårta och Racooni? Vi missade dem totalt, men var ganska nöjda med att Runar stod läskigt nära bakom oss och en av de snuskiga italienarna kom åkandes i en liten cykeltaxi.

Ja.. Asså det här var ändå ganska kortfattat (jag vet, jag vet, det är jättelångt). Det är de små nyanserna som gör allt, och ja.. De går inte att fånga mer än i minnet, mer än en gång har jag kommit på mig själv med att fnittra till eller sitta med ett fånigt smile när jag tänker på någon av våra resor.

Så, there you go! Nu har jag äntligen det här ur huvudet.. Och fler bilder finns på facebook om ni känner för att komplettera. hoho. Puss!


Kommentarer
Postat av: Nadja.

hahahaha!



Vad roligt ni verkar ha haft, satt och log igenom hela texten! :D

2009-12-22 @ 13:47:58
URL: http://nattus.blogg.se/
Postat av: Sofia

Haha, va roligt :D jaa, det var verkligen grymt :)

2009-12-27 @ 13:50:01
URL: http://sofiahs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0