about two seconds ago..

Vi är redo för en alienattack. Är ni?


den tjugosjunde december tvåtusennio

Hej på er!

Tänkte väl egentligen bara säga att jag lever. Tre efterlängtade, lediga dagar gick alldeles för fort, och ikväll stänger jag ännu en helg. Hoppas innerligt att jag får vara ledig nästa helg! Har ingen lust alls att jobba idag men vet att det kommer gå fort och bra när jag väl är där - mitt största hinder just nu är att jag måste ta mig ner till mamma och hämta bilen, vilket inte känns jättelockande. Så jag har tvingat jesper att laga mat till mig, hoho. Hungrig som en vaarrrg..

Jag drack ju förresten för första gången på sex veckor på juldagen. Jäklar vilket partaj, fyfan va packad jag blev. Det var roligt, tills jag tappade min mosbricka utanför porten och min syrra hade så ont i fötterna att hon fick krypa in i hissen. Det var iofs roligt det med! Tills något mupphead hade druckit zingo (vem dricker zingo ens?) utan att sätta på korken så jag hade ju såklart ut den, ville verkligen lyssna på hur är det möjligt med Just D, så lyssnade på den och sen somnade jag. Vaknade dagen efter och undrade vart jag var. Hade sovit i min korsett så hade jävligt ont.

Puss

den sextonde december tvåtusennio,

Hej.

Ska snart fara till jobbet, bussen går 07.26 och jag börjar kl. 8. Jag gillar att åka buss på morgonen, förutom en gubbe som alltid sätter sig bakom mig och sitter och babblar skithögt med sin jävla kompis, varje gång jag åker den här bussen. Spelar ingen roll vart jag sätter mig, han sitter alltid precis bakom mig. Så idag har jag bestämt mig för att flytta mig om han kommer. Han ska INTE få förstöra min dag, som redan har börjat dåligt. Eller alltså.. Inte börjat dåligt, men ingen bra start. Jag har en dålig känsla i magen. Uscha...

Ha en bra dag mina vänner och dom jag inte känner, Pusseli.

den femtonde december tvåtusennio, den första riktiga snön.

Hej på er.

Vaknade upp imorse av att det var sjukt mycket snö ute. Kul tänkte jag, nu ska jag fanimig åka pulka så det står härliga till! Messade Malin som inte verkade helt på min idé.. Hon skrev bara att det var mysigt med snö.. Ja.. mysigt.. jag vill åka pulka! Sopsäck går också bra, eller tefat. Snowracer är också roligt. Så om någon vill ta sig ut i snön med mig så hör genast av er, tack på förhand. Har messat Ahli också så hon kan ju känna sig medtvingad.
Min syster är en annan person som jag vet skulle vilja åka pulka.. Hmm.. Dags att ringa ett samtal kanske?

Ja, så nu är det ju iallafall lite ljusare ute och det är väl härligt.

Har käkat frukost och funderar på vad jag ska göra idag. Tror att jag och mamma ska åka till Steninge slott när hon har slutat jobbet, och jag kanske ska ta mig till Märsta Centrum och kolla i någon butik där, haha. Eller så drar jag och tränar men jag har redan ett inbokat pass ikväll, så vet inte om jag orkar än.

dagens bild;


Hej håå




Först och främst; jamaicaner och karribiska dialekter (? heter det ens så?) är GALET sköna. Är generation fett på tv nu, haha. Jag bara njuter.. Inte av de större kvinnorna utan av dialekten. Eller säger man dialekt verkligen, det är ju liksom deras sätt att prata på. Men det är ju engelska så det är ju inte ett eget språk. Nåja, ni förstår vad jag syftar på.

Jobbet idag gick bra, ganska snabbt och smärtfritt. Är ledig imorgon så det ska bli skönt att sova ut och sen har jag nog planerat att försöka se Englas luciatåg. Se när dom står och petar på varandra och äta pepparkakor som ungarna säkert har snorat på. Låter mysigt! Kanske man kan passa på att skaffa sig en trendig dagisförkylning när man ändå är igång liksom. Nej, men skämt åsido.

Jag förstår inte hur man kan vilja förespråka fetma? Jag är lite i chock. Jag tycker att det är JÄTTEBRA att man är nöjd med sig själv oavsett vilken form och sotrlek man har, absolut. Men man kan inte komma och säga att det är bra för hälsan, det är INTE hälsosamt för kroppen att bära på för mycket vikt. Som vissa kvinnor i det här programmet. Snacka om att få hjärt- och kärlsjukdomar.. Och problem med lederna (ja, jag har också problem med lederna så det kan man väl få ändå men ja..) och andra ohälsosamma bieffekter. För även om de kanske äter nyttigt, så är det ju något som dom äter som gör att dom inte håller en normal vikt som andra lyckas göra, vi som gärna äter donken eller pizza, chips och choklad(helst schweizernöt) då och då.. Och de blir ju så begränsade i sig själva, somliga kan ju bli så stora att de inte kan gå tillslut. I samhället också blir man (kan bli) utstött, men i det här samhället är det accepterat att vara stor och det är ju jättekul att det funkar, de är vackra på sitt sätt. Men ännu en gång, det är inte nyttigt att vara för stor, hur lycklig och frisk man än må vara.. Men det är bra att inte alla faller för skönhetsidealen som råder, för även om folk förespråkar att naturligt är vackert så har vi väl alla våra hjärnspöken.

Okej, nu räcker det. Haha. Var bara tvungen att skriva det som kom upp i mitt huvud, ber om ursäkt om det blev lite rörigt. Imorgon förutom luciatåg och sovandes står träning på schemat, får se om jag går dit på dagen och tränar lite styrka. Iochmed att jag har börjat dansa så måste jag försöka stärka min armmuskler för att kunna utföra tricken på rätt sätt. Just nu är jag svag som en räka! Haha.

en skön jamaican;



Puss och hej.

 


den trettonde december tåtusennio, lucia och tredje advent

Godmorgon!

Gick och la mig ganska tidigt igår, för att vara lördag det vill säga. Somnade på stört, jag hade ju ändå varit vaken sen.. klockan fyra på morgonen. Vanligtvis brukar jag sova när jag kommer hem från jobbet då, men de senaste två gångerna har jag hållit mig vaken! Känner mig något så stolt, hoho.

Idag börjar jag inte förrän klockan fyra, vilket känns skönt som omväxling. Jag har inga problem med att jobba kväll, det är skönt.. Skönt att jobba själv för då går tiden fort, trots att jag gillar att jobba och jag gillar mitt jobb, så är det ju skönt att komma hem! De senaste dagarna när jag har jobbat har jag kommit på mig själv med att bli jättesprallig när jag har slutat.. Haha, vet inte varför. Slutar 00.15 ikväll så jag ska nog inte hitta på något speciellt ikväll..

Glad lucia på er förresten! Och tredje advent, elva dagar kvar tills tomten kommer, ho ho ho.

dagensbild;


Puss


Ja just det; bilder?

Typ minen när vi var inne på köttavdelningen på KaDeWe:



Presenting the food;



The bad parking;



The sleeping beast;


Pallar ni en till? I'm on fire!!

Hej igen!

Jag har en massa att skriva idag känns det som, eller snarare att jag känner att jag måste skriva något.. Jaja. Ni behöver ju inte läsa, jag varnar er redan nu.. Men det här är fortsättningen på reseberättelsen. haha.
Den som vill läsa något "kul" bläddra ner tills vi kommer till Amsterdam, typ..
iofs så är nog de här berättelserna mer för vår egen skull än för någon annan, haha.

Såja. Vi var i Berlin ja, andra kvällen. Dagen efter började vi röra oss mot Amsterdam efter mycket om och men och letandes efter hostels som var någorlunda billiga (skulle visa sig sen att vi letade helt i onödan).

(inte denna parkering men den var ju också snygg)

Emelie fick äran att börja köra ut från huset där Bernd hade fickparkerat oss väldigt snyggt, ganska tight mellan två bilar. Nåja, det var iallafall tight med tanke på att bilen inte hade någon servo och.. det blir minst sagt lite svårare då, hoho. Hela min släkt (inte riktigt, men min mamma och mats, min moster + man, morfar och ankelin och bernd) stod och tittade och jag tror nog att Slem blev lite varm om rumpan ett tag. Innan vi satte oss i bilen så kom Torbjörn (min mosters man) fram till mig och sa med sin lugna norrländska dialekt:
- Men.. hur ska det här gå.. Ni har ju ingen sidospegel?(sagt med ett litet leende)
och starx därefter kommer min morfar;
- Tänk nu på att bilen är bred flickor, ni har ju redan lyckats köra bort en spegel!

Hur som helst, vi lyckades prata oss ur det, utan att behöva förklara oss ens (hur vi nu lyckades med det med min snokande släkt) och efter en massa kramar och lyckönskningar rullade (hoppade) vi iväg från deras gata och körde mot Autobahn ännu en gång, ååh denna underbara väg..

Men denna gång blev det bättre! Åh, det blev så mycket bättre.. Vi blev kära.. I en bajsbil. Haha. Nej men såhär var det - några killar åker på höger sida om oss, Emelie kör. Ahli sätter upp en kudde med texten I <3 YOU mot dem, och då blir de väldigt intresserade. De kör ifatt och om oss och kastar slängpussar, och vi bara skrattar för hela situationen var så absurd. Tillslut kör de upp jämsides  med oss samtidigt som föraren gestikulerar typ "vart ska ni?" Vi får då en idé att skriva att vi ska till Hannover.. Haha. Så jag skriver det på en lapp och dom blir helt till sig, och typ gör tummen upp och visar på att de också ska dit. Nöjda killar, där trodde dom att dom hade halva inne. Jag sitter i passagerarsätet fram så det är jag som "pratar" med föraren, och han pekar på våran bil och undrar vad som har hänt.. haha, ständigt den där bilen alltså.








Väl framme i Amsterdam så GÅR det inte att hitta. Vi körde samma jäkla väg säkert tjugo gånger, och alla var minst sagt arga, speciellt Emelie som körde, hon sa bland annat när vi äntligen kommit fram; "det blir ingen utgång ikväll iaf tjejer!", ganska irriterat om man säger så.. Men hon ändrade sig ganska snabbt sen. Haha. Efter en tripp in i små läskiga bostadsområden i Amsterdam där allt var enkelriktat, efter att ha kört på cykelbanor, på spårvagnsrälsar och på allt annat sätt som var olagligt hittar vi ett hostel.. Som var SKIT! Vi sa att vi skulle hämta våra grejer, men när vi var ute vid bilen drog sig alla för att gå in igen. Så vi packade ihop och började köra igen.
Och vilken tur! Vi hittade ett underbart litet mysigt hotell där vi fick bo billigt tack vare Ahlis efternamn. Mannen i receptionen var inte bara hög/aspackad hela tiden, han var dessutom arab. Ahlin på arabiska betyder typ något väldigt väldigt bra, så vi kom billigare undan genom att bo där hela helgen än att bo på något sketet hostel med delat badrum, DEN NI! Tacka Ahli för hennes efternamn, minst sagt. De tog till och med hand om bilen så den behövde vi inte oroa oss för, underbart.

vårat hotell


hotellrummet


Vi började fixa oss direkt (emelie sov i fem minuter) och sen drog vi ner på stan. Shit vad trevliga alla holländare är! Helt stört. Vi visste inte riktigt hur vi skulle gå till stan och då stannar (!!!!) en tjej på cykel och frågar om hon kan hjälpa oss med något. Vi frågar vart stan ligger och hon förklarar och cyklar sen vidare. Och detta hände mer än en gång, minst sagt. Antingen så är holländarna ett väldigt vänligt folk eller så röker alla så mycket gräs.. Jag tippar på det första, man kan ju inte vara hög hela tiden.


Haha jag ser ju mongo ut


efter tio minuter eller sådär


Vi hittade en liten kareokebar med holländska låtar, beställde in smirnoff/bacardi en efter en, och efter en halvtimme var bordet typ fullt. Vi HÄLLDE i oss. Kände att vi hade förlorat för mycket tid, eller vad? Tror killarna blev aningen skrämda när dom frågade hur länge vi hade varit på stället, strax efter sneglade dom på bordet och såg lite osäkra ut. Vi träffade iallafall två amerikanare som var gamla, som jag hade djupa diskussioner om alla amerikanare verkligen är som det är på film och jag vet inte vad. Tillslut så stod jag och Ahli och pratade engelska med varandra, fråga mig inte vad som hände där, men när man är med några som anstränger sig för att prata så man förstår så vill man gärna göra sitt bästa själv. Derek och Marty hette dom ju! Marty var skitlång och var en riktig "YEEAAAHAAHA!!AWEEESOOOOMEEE!" dude, som gillade att knoghälsa och sen "spränga" den i luften. Och highfives och indiannamn.. Derek hade en vagel i ögat och var lång och hade läskig röst.
Vi träffade också the awesome finn, och hans stammande/läspande tjeckiske vän. Inte världens mest smickrande kombination kan jag meddela den nyfikne. Ingen av oss förstod vad han sa och då var det inte ens på grund av alkoholen. Förresten, smirnoffen kostade 2.50 euro! Billigt billigt!

Just det. Här slutade vi ta kort för den här resan. Finns typ max, fem bilder. Jag skojar inte. Fattar inte vad som hände?

Jag dansade knädansen med the awesome finn, han var helt seriös med att han brukar bjuda upp tjejer och dansa den på krogen. Ahli snackade finska och.. jag vet inte vad mer. Hihi. Sen träffade vi på Nr. Seven från Kos, som inte kände igen oss men vi stod med ett fånigt leende, eftersom vi kände igen honom mer än väl.. Hehehe. Det var roligt det! Vi gick hem, Ahli däckade och arabreceptionisten lagade frukost åt mig och Emelie så vi skulle slippa gå upp till buffén på morgonen om någåon timme. Hur gulligt? Kändes som att han tog oss under sina vingar så att säga, samtidigt som han tog sig morgonsup, ren vodka.


behövs det ens en kommentar?


visserligen från tyskland men you get the point


Vaknar sjukt sent på lördagen, fixar till oss och klär på oss, en sväng förbi McDonalds (vad annars, eeey?). Kollar runt i stan, besöker diverse kaffebutiker och sen går vi till Red Light District och kollade på hororna som faktiskt, till min förvåning, var riktigt fräscha. Några av dem, inte de som såg ut som dom hade hängt där sen -95. Funderade seriöst på att gå på en "Live sexshow, hard porn on stage" men beslutar oss för att inte göra det. Synd nu när jag tänker efter, det hade ju varit något att berätta för barnbarnen om? Det börjar regna och vi bestämmer oss för att gå tillbaka till hotellet. Köper med oss kinesmat som vi smugglar in på hotellet och börjar fixa oss. Efter tvåtusen klädombyten, sminkningar och jag vet inte vad så var vi klara för att gå på en reunion för folk som var på kos. Vi hängde nere på stan ett tag.. Myror i armen, smurffötter, chipspåsar, vargdräkter, gummiansikten och dvärgar (jag fick se en!!) Vi gick sen längs en gränd som var skiiitlång och aktade oss för spårvagnar som plingade långt i förväg. Jag var skitnervös, vilket dom andra också var, men samtidigt förväntansfulla. Det skulle ju bli lite pinsamt ändå att man bara dyker upp, men roligt var det! Vi häller i oss sprit men känner knappt något, men när stället stänger så spårar vi totalt. Jag vet ännu en gång inte vad som hände (men vad var det som hände egentligen?) men vi hamnar på efterfest med några killar som vi umgicks med på Kos. Vi sitter i lobbyn på deras hotell när allt det sjuka börjar hända (inget var sjukt egentligen men oj vad vi skrattade just då)
- Vi kom på att man kunde ha en halloweendräkt som är vargen och sen rödluvan och farmor. (nu när jag läser igenom vad var besattheten av vargdräkter?) Vi skulle alltså gå som dem vi tre.. Men vi behövde en skogshuggare och den vi kom på var Malin, så hon är liksom inplanerad nu, i nästa halloweenutstyrsel..
- Alla petar näsan i Amsterdam. ALLA. Vart jag än tittade så grävde någon sig i snoken. Så vi börjar sjunga en sång, som sen folk nynnar med i.. Hahaha.
- Alla killar var helt borta, trötta, fulla eller höga, gud vet. Men vi sitter där. Får ett skrattanfall och nästa gång när man tittar på pojkarna så har alla ett flin i ansiktet. Haha.
- Jag vet inte vad vi pratade om men det var jättekul.



Vi sitter sen på deras hotellrum när det helt plötsligt kommer ut en naken grek från toaletten där han har suttit och bajsat. Han har duschat eller något och går med snoppen i vädret och från den hänger det en vattendroppe. Han gick runt och viftade med den (han var gammal!!) och vi försökte gömma oss. Jag gömde mig bakom en handduk innan jag kom på att det kunde vara något äckligt på den.. Emelie somnade nästan sittandes och vi busade runt med tandkräm. Klockan åtta har alla förutom vi däckat, så vi tar en sista bild på den berömde hårtorken (vi visste det hela tiden, sån där volym får man inte annars!), ber receptionen ringa en taxi och är hemma, äter frukost som ingen egentligen åt för det var äckligt, det var inte vår arabreceptionist längre. Gick och la oss och sov någon timme innan det var dags att checka ut. Besvikelsen uppenbarar sig; vad hände med  Lorenzo Tha Bröstvårta och Racooni? Vi missade dem totalt, men var ganska nöjda med att Runar stod läskigt nära bakom oss och en av de snuskiga italienarna kom åkandes i en liten cykeltaxi.

Ja.. Asså det här var ändå ganska kortfattat (jag vet, jag vet, det är jättelångt). Det är de små nyanserna som gör allt, och ja.. De går inte att fånga mer än i minnet, mer än en gång har jag kommit på mig själv med att fnittra till eller sitta med ett fånigt smile när jag tänker på någon av våra resor.

Så, there you go! Nu har jag äntligen det här ur huvudet.. Och fler bilder finns på facebook om ni känner för att komplettera. hoho. Puss!


den tolfte december tvåtusennio, reseberättelse del två, varning varning!

Ja, det var ju ett tag sen jag skrev första delen, men här kommer en andra del. Och kanske den tredje ikväll.. Beror på om jag håller mig vaken.. Nåväl, vart var vi?

"Första dagen var grymt rolig, men trött var man. Vi sov i några timmar och dagen efter fortsatte vi köra..."



Vi fortsatte alltså köra mot.. Nykoping i Danmark där vi skulle ta färjan till Rostock. Någon vilsen och osmart själ (nämner inga namn men det var Emelie) frågar om vi ska åka över till Råttstock. Med andra ord kan vi komma fram till att Emelies tyskakunskaper inte sträcker sig längre än till Hannover (med tysk brytning)!  Jag hetsmessar med Jesper under tiden för att försöka ta reda på när det går färjor och hur mycket det ska kosta, eftersom vi alla var på en strikt budget. Med andra ord, vi hade inga pengar utan vi bara körde och hoppades på det bästa. Jag tänker inte säga vad vi la pengarna på, hehehe.
Vi kör och tror att vi ska hinna med en färja, men det händer.. en sak, när vi ska köra ut från Köpenhamn, som gör att vi blir aningen försenade. Hihi. Som tur var så fungerade fortfarande GPS:en (den funkade tydligen i Norden) så vi kunde se när vi skulle vara framme, ungefär. Vilket gjorde att vi visste att vi skulle hinna med ett obligatoriskt besök på McDonalds i Danmark, som fick 4 av 5 toasters pga: långsamma anställda, dyrt som fan och vårat allmänna hat mot allt och alla som var danska. Maten var dock god.. Men det vägde liksom aldrig upp hatet. Jag minns inte så mycket men jag tror att färjan till Rostock var skittråkig! Haha, vi gjorde inte särskilt mycket, utan det var mer, när vi satt i bilen som allt och inget hände. Många sjuka grejer yttrade sig i den där bilen, synd att det inte går att återberätta.. Eller jo, men känslan måste ni ju bara föreställa er!

Vid den här tiden är vi mästare på att köra av och på förjan och vinkar till färjegubben, hahaha. Jag vet inte varför dock men han såg glad ut, den tjocke mannen. Där gjorde vi hans dag, precis som många andra män på Autobahn i Tyskland där vi nu var. Vi påbörjade nu den extremt långa vägen mot Berlin, och det värsta, för er som kör bil: vägen såg likadan ut, hela tiden.. Inte konstigt att vi behövde roa oss?

I Tyskland tankade vi för tredje (!!) gången (tacka gud för att Evert inte drar särskilt mycket).. När vi ska gå in på Bral Store och betala så ska Ahli försöka göra sig förstådd:
- We want to pay gas. (Ahli)
- Gaaas? (Kassörska)
- Yees.. Gaaas... (Ahli)
(Här ser både Ahli och kassörskan jävligt förvirrade ut så jag räddar situationen med min grymma tyska och säger det som std vid pumpen)
- Tankenplatz ein! (Sofia)
- aah, Benziin! (kassörska)







Här försöker vi vara internationella så skulle vi lika gärna kunna ha sagt det på svenska. Jäkla tyskar alltså att inte kunna prata engelska? Haha förresten, är det bara jag som ser det komiska nu att vi är i Tyskland och Ahli pratar om gas.. Hehe.. Nej okej, det var bara jag.. Hemskt ju! (Jag vet att Andréa fattar och fnissar nu).

emelie missbrukar ordet "Tjejeeer!" som den äkta lagspelar hon är. Vi konstaterar också att om det är någon i vårat gäng som kan använda den frasen så är det just Emelie, vilket hon tog fasta vid. Haha.

När vi kör på vägen så ligger det helt plötsligt en polisbil framför oss.. Han kör inte alltför fort och vi vill gärna köra om, vilket vi skulle gjort om.. det inte vore så att vi saknade en backspegel på höger sida. Haha. Jag är typ livrädd (blir alltid rädd för poliser när jag kör bil) så jag känner inte mina ben vilket jag sitter och upprepar. Hur som helst så kör polisen plötsligt om en lastbil, så vi kör efter  och lägger oss efter polisen och framför lastbilen. Då händer det som inte får hända. Det kommer upp en av alla miljontals rastplatser som ligger längs vägen, och lagom då börjar polisen blinka och en skylt på taket säger "Bitte folgen!" vilket betyder att man ska följa efter bilen. Jag får panik, Emelie får panik och Ahli får panik. Vi förstår inte om vi ska följa efter polisen eller inte så jag bara gasar och kör vidare medan polisen kör in på rastplatsen, och lastbilen kör efter honom. FYFAN! Det var de värsta sekundrarna i mitt liv typ. Haha.  Vi satt verkligen och diskuterade om vi borde svängt efter men insåg snabbt att vi bara lagt oss mellan polisen och lastbilen precis när polisen bestämt sig för att ta in lastbilen. Haha. Nåja.

Vi missar en massa avfarter men när vi väl är inne i Berlin (tror vi), så stannar vi och ber min moster och hennes man att komma och hämta. Ännu en gång - våran tyska! HAHA. Emelie springer ut och ska hitta någon adress så dom ska hitta oss, varpå hon säger "Zu den häusern 111-117". Dom hittar ingen adress på sin GPS och ringer upp igen, varpå jag bokstaverar och Ann-Christine säger: men Sofia! Vi behöver en adress! Det där står till husen 111-117! Hahaha. Så jag fick gå in på en mack och ge min mobil till den fula killen (men som faktiskt var jättetrevlig) som jobbade där och han gav dem vägbeskrivning. Nu är alla skithungriga och vi vill bara ha mat, men vi har ju inte så mycket pengar så vi ville inte handla något innan vi kom fram. Vi träffar iallafall dem och åker sedan efter Bernd (Ann-Christine åker i våran bil hihi) hem till deras gigantiska och vackra hus lite utanför Berlin. Vi bär upp våra grejer och sen går vi ner och äter en underbart god middag, och jag kan ju lugnt säga att vi aldrig har varit så mätta tror jag. Herregud, det fanns inget stopp på ätandet. Efter det så satt vi uppe sent på kvällen (det var inte sent men vi var så trötta så det kändes som det) och lyssnade på när de berättade om hur de hade träffats, och om deras resor de gjort genom åren. Precis när de träffades så åkte dom nästan jorden runt tillsammans! De var ute och reste i 18 månader totalt, och vilka underbara historier. Jag bara drömde mig bort..
- Är det någon som vill ha en schnapps?

- Nej tack, det är bra för oss..

- Okej, men annars har jag sambuca.. (rabblar upp spritsorter, men vi tackar fortfarande nej)
- Men Bernd, jag tar gärna en liten sängfösare..
- Men Ann-Christine! Nej nej, du ska inte ha något..

och sådär höll det på, oj vad vi har haft roligt åt det där. Hon fick till slut en liten schnapps (med tyskt uttal), men till sist avrundade vi kvällen och gick och la oss.






Dagen efter gick vi upp tidigt för att äta tyska brötchen, korv, salami, och allt annat man kan tänkas vilja ha till frukost. Sen bar det av på en riktigt Berlin sightseeing, som är den grymmaste historialektionen jag har haft!
Bernd  har bott i  Berlin i hela sitt liv, och därför kunde de tillsammans svara på alla (tro mig, det var stört många) frågor, och vilken historia den där staden har.. Riktigt grymt. Vi såg Checkpoint Charlie, Berlinmuren, Brandenburger torg, och "läppstiftet och puderdosan" som är en gammal nerbombad kyrka. Jag kan ta allt det i ett annat inlägg någon gång.. Haha. Det var en riktigt bra dag och vi avrundade den genom att säga hejdå till vårat värdpar och upptäcka Berlin på egen hand.. Mot Sexshopen!!! Där hittade vi en porrfilm med en kille med världens största snopp. Den var skitäcklig men man blir ju lite fascinerad över hur fan det är möjligt.. Där inne fanns allt möjligt, otroligt roligt och jag köpte sugrör med snoppar på (fast det var från en annan affär men ändå).














Vi gick också inne på KaDeWe, som är ett GIGANTISKT varuhus, excellente för alla er faschinistor där ute. Eftersom vi var panka (elelr inte vet jag men vi kanske inte orkade bara) så gick vi bara på matvåningen där dom hade allt möjligt..

- Ska vi gå till köttavdelningen och se om dom har något äckligt? med en sjukt äcklad min och efterföljande kväljningar när vi såg får- och ko-magar, tarmar, inälvor och andra delikatesser. Dom har även en avdelning med bara choklad!! Värt ett besök om man gillar att shoppa eller bara titta på vackra saker. Men vad var det som händer, blev det här precis ett guideinlägg eller?

Vi fick en skrattattack när Ankelin berättade att vi skulle åka tåget mot Oranienburg, ooh jag vet, vi är så mogna, Först förstod hon inte men sen började hon gapskratta och då skrattade vi ännu mer. Häremellan har Ahli hunnit dyka in ett moln av.. ja. Jag lämnar det osagt. Men vi låg verkligen och bara skrattade i säkert några timmar (och kittlade Emelie) innan vi begav oss in till Berlin för att ta en massa bilder och gå runt i den mörka staden. Vi skulle egentligen ha satt oss på han puben men vi hittade inget vi tyckte verkade bra.. Varning för internskämt, ifall ni inte riktigt förstår vad jag skriver.

Tänkte att jag kan göra ett inlägg sen där jag lägger in bilder från danmark och sådär, eftersom det inte fanns i andra inlägget (alla finns ju på facebook men ändå..)-

Hörs snart igen! Puss!


one day I'll fly away.

Har suttit och drömt mig bort, mätt som en kossa efter middagen hos min syster.
Det enda som cirkulerar i min skalle är att jobba, jobba och jobba, spara ihop en massa pengar bara.
Ja, där har ni mina tankar just nu.




sjukt bra låt förövrigt, kan inte tröttna på den.


jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här uppe.

"Utmaningar gör livet värt att leva"


Hallå! Filmen var ju riktigt bra tycker jag! Haha. Den var rolig och spännande av och till, och gullig. Nu är jag kär i Matthew..

Ikväll så ska jag på middag hos min syster, och imorgon blir det så att jag jobbar. Som tur är så öppnar jag, så det blir skönt att få sluta tidigt, vilket gör att jag både hinner tvätta och städa imorgon.

Tjola!

den tionde december tvåtusennio, glad nobeldag (?)

Hej!

Bara jag som missat att det är Nobeldagen idag? Kom på det imorse, man är ju så van vid att det har skrivits en massa om det alla andra år, men nu har väl tidningarna varit upptagna med Tiger Woods kärleksliv.

Träningen gick jättebra! Jag ångrar mig alltid i början av passen, men det är så stört skönt när man är klar. Visserligen hade jag lite lättare vikter idag eftersom jag hade ont i kroppen från dansen igår, men jag gjorde mitt bästa och orkade hela passet ändå! Åt gröt till frukost (och att äta bara gröt är ganska liten frukost för mig, hehehe) så när jag kom hem var jag panghungrig och eftersom jag älskar frukost så åt jag mackor och ägg. Vet inte riktigt om jag är mätt än, men har lite vindruvor och massa clementiner som jag ska pressa i mig snart tänkte jag. Jesper jobbar över ikväll vilket gör att han är ledig imorgon, så en del av mig vill vänta med storstädningen tills imorgon. Men sen tänker jag på hur han bara kommer vara i vägen, så jag tror jag städar idag istället. Haha. Är det bara jag som tycker att folk är ivägen när man städar?

Gjorde jobbkurserna igår, förutom en, som inte fungerade. Vet att det krånglade för en annan tjej på jobbet också, så får prata med chefen om det istället.. Om ni är intresserade.

Jag tänkte försöka kolla på filmen nu som vi hyrde igår (och aldrig såg..) Fool's Gold. Alla säger att den är så dålig men jag vägrar tro på det förrän jag har sett den själv. Så nu är det äntligen dags! Om den är dålig så är iallafall Matthew McConaughey och Kate Hudson riktigt snygga, så får nöja mig med det. Återkommer senare, men föörst... dagens bild!


Jag vet att ni älskar mina paintkunskaper!
Dagens bild blev en bild från båtutflykten på Kos, jag ser förvånansvärt glad ut eftersom jag spydde oavbrutet i två, tre timmar. Men det här kanske var innan vi hade börjat åka inser jag nu, vi är ju i hamnen. Haha!


den nionde december tvåtusennio, heeebbp





Hej alla små cowboys!

Jag vet inte riktigt varför jag uppdaterar. För jag har, i vanlig ordning, inte så mycket att skriva om. Så säger jag alltid sen blir mina inlägg milslånga iallafall. Wonderbar. En liten talang jag har kanske?

Imorse vaknade jag redan kl. 5. (!!!!). Visserligen vaknade jag av att Jesper, Den Kuslige, stod bredvid min sida av sängen och tittade på mig (trodde jag, han skulle bara säga hejdå). Sekunden efter att jag har satt mig upp käpprak i sängen och sagt "vad gör du? läskig kille som står och kollar på mig när jag sover" helt yrvaket, inser jag att det jag somnade i inte längre finns på min kropp. Jag har ännu en gång lyckats med bedriften att klä av mig i sömnen. Den här gången var det dock tur att det bara var Jesper i rummet, eftersom jag nu inte hade någon Ahli som kunde täcka över mig.. Haha. Jespers kommentar var typ.. "men, har du tagit av dig alla kläder? är du naken?" Haha.  Jag låg dessutom och kramade om t-shirten, och hade en underbar dröm, när han väckte mig.. Skit. Skulle gärna ha drömt lite till, hihi.

Nåväl, nog om det. Blev självklart trött lagom tills jag skulle kliva upp, men kom i tid till jobbet imorse klockan åtta. Dagen flöt på i långsamt tempo (hatar när det inte finns något att göra) och tillslut var klockan fyra och jag puttrade ut till bussen med en macka och en yoggi yalla, smaskens! Åkte till stationen, träffade Jesper ett tag och sen tog jag tåget in till stan. Självklart slumrade jag till på tåget, kan inte låta bli! Jag bara slocknar.. Skönt var det iallafall, vaknade i Solna tror jag. Dansen var riktigt rolig idag! Jag ville liksom inte sluta, trots brännsår på händerna och jäkligt snygga blåmärken på armarna. Efter första gången funderade jag verkligen på om det var något för mig, men nu är jag säker, det här är grymt, perfekt, och helt min stil. Hoppas det kommer en fortsättningskurs direkt efter denna kurs!

Imorgon är jag ledig och jag har lite saker som skulle behövas göras:

* Storstädning (skojar inte...)
* Göra en kurs som jag måste ha gjort på jobbet. Om jag inte gör den ikväll. Men den ska tydligen ta lång tid så måste fundera lite på det.
* Kanske laga lite mat, så det finns matlådor liksom.
* Gå på Bodypump med Malin och Ahli, hurtbullarna nr. 1.
* Skriva klart reseberättelsen från roadtripen, det kom liksom bara en del. Haha!

Och sen lite annat småtrams. Jag bjuder på en låt!



ja just det... jag slumpar fram en bild på facebook. Idag blev det en bra bild.. undra vilken bild som dyker upp nästa vecka.. Ho ho ho, det vet bara tomten.


den åttonde december, sweet sweet money


Ahli läser jättekartan och jag har precis fixat min överläpp. Till det har vi smörjt in oss med lotion.





Hello y'all!

Sorry för kass uppdatering (haha, känner mig som blondinbella, eller inte..)
Men har helt enkelt inte orkat. Inte känt mig inspirerad att skriva, så det så!

Senast jag skrev var i fredags.. eller hur? Ja, det hände inte så mycket mer. Jag jobbade i lördags, sen tog vi det bara lugnt på kvällen, upp och träna på söndagsmorgon med Ahli. Innan dess hade jag hunnit vara nere på Coop (!!) och handlat lite gottis - risgrynsgröt och lussekatter, som jag dukade upp i sann andra advents anda till min pojkvän och flickvän. Sen avnjöt vi den mysiga frukosten tillsammans, hihi, vi är så söta tillsammans.. naaw.

Nej okej, jag skojade. Men det var typ så det gick till. Bortsett från att vi är söta, för det var vi nog inte, Jesper var bakis och jag och Ahli var.. som vi alltid är! Efter träningen, som gick ganska bra men som inte var särskilt rolig, gick vi till Ahlis nya lägenhet och rev tapeter och bröt upp parketten. Det var roooooligt! Hade ont i tummen dagen efter oh då tränade vi bodypump med en väldigt gravid gruppledare som gjorde att man kände sig extra svag. Klenast i gruppen? Jajjemen! Men inte längetill.

Ja just det, måste skriva medan jag kommer ihåg - i söndags var vi så jävla töntiga, och satt med varsin dator jag och Ahli. Hahaha. Vi "lanade", men Jesper tog första töntpoängen genom att direkt använda ordet LOL, i verkligheten. Han fick inte vara med och LANA eftersom jag har snott hans dator enda sen vi flyttade ihop. Jag ser den som min nu faktiskt.

Jag har inte ens tänkt på att dricka de senaste helgerna, har inte ens känt mig sugen. Eller jo, någon gång kanske. Sen kom jag på anledningen, och det måste vara att jag har jobbat hela tiden. Sweet, sweet money (sjunger för mig själv; pengar rullar in som de ska, det går bra nu). Men jag är ju bara extraanställd så passar på att jobba så mycket jag kan när jag får. Nu i helgen skulle jag egentligen varit ledig, men tog ett pass på lördagen och när jag kom hem från jobbet ringde det någon annan och frågade om jag kunde jobba på söndag, grymt. Jag tackar och tar emot, har ändå inget bättre för mig, och JÄKLAR va skönt det ska bli att få in pengar på kontot, åtminstone de närmaste två månaderna.. aaw yeeaaah. Jobbar helgen efter det här också, och då har jag jobbat fem helger i rad, bortsett från nu i söndags då jag faktiskt var ledig. Fick reda på idag att en kille från jobbet hade velat ringa och fråga om jag kunde jobbat åt honom på söndagen också, såhär i efterhand var det kanske bra att han inte gjorde det, hoho.

Jag är så trött också hela tiden, det blir mest bara att jobba (när jag väl får det), träna, äta och sova. And aaaaaj laaaaaajk, hahahaha. (internskämt)

Det har blivit min grej med långa inlägg, håll till godo när de väl dyker upp. Puss!


den fjärde december tvåtusennio, idolerik är grym!

Hej! Jag måste blogga nu innan Ahli gör det!

1. Idol-Erik är grym, och gjorde klart Idols bästa framträdande genom tiderna, ever, när han sjöng run to the hills.

2. Hur tänkte juryn när dom gav honom den låten som utmaning?

3. Hur kul kan det ha varit för Tove att gå upp efter med en långsam ballad?

4. Har juryn blivit döva nu bara för att dom bara är tre kvar? Det lät ju faktiskt falskt vissa gånger..

5. Både Tove och Erik gjorde sina "utmaningslåtar" bättre än deras "glanslåtar", iallafall enligt mig.

sagt ikväll: "snacka om att han blev sporrad av kiss".

6. Mina + Ahlis fötter efter träning är faan ingen roliga kombination. Speciellt inte för mig som sitter vid alla fyra fossingar.. puuh. Och nej. Vi har inte hunnit duscha än. Först åt vi en massa jävla tacos (den som kan göra en fetare och mer proppfull tacos än mig, dare to challenge me!!!!!) och sen så tittar vi ju faktiskt på idol. Då får duschen vänta.

Nu så. Nu har vi en förklarad crush på westlife också, dom är bäst! Varför glömdes deras musik bort..? haha.

Puss!

den tredje december tvåtusennio

Ni får ursäkta men jag är typ i lala-land av och till. Så kan inte skriva några vettiga inlägg (inte för att de brukar vara vettiga vanligtvis men you get the point). Lägger istället in en låt, hoho. TJOLA!


bortse från videon, fokusera på låten.


men bara för att jag måste.

Alltså. Lyssna, njut. Jag skiter i hur uttjatad den är, jag får fortfarande gåshud och bara, älskar den.

Skulle lagt upp ooh lakky lakky hoho, men den gick inte att få in i bloggen.. kackelibrack.


RSS 2.0