den trettioförsta oktober tvåtusennio, godmorgon!



Godmorgon!

Vaknade av ett glatt sms från älsklings-Ahli för en stund sen. Vilken start på dagen! haha.

Idag ska vi städa och ha oss. Jag tvingade Jesper upp ur sängen för jag får panik av all disk i köket.. huva.

Så vi hörs senare, jag vet fortfarande inte vad jag ska vara ikväll på festen, men det ordnar sig väl!

Puss

i brist på annat, filmer

Idga var jag ju som sagt på bio. Mitt på ljusa dagen. Trotsade normerna lite sådär. hmm.. ja.

Jag hade helt missat att Paulo Coelhos "Veronika bestämmer sig för att dö", har blivit en film, och jag älskar listor. Så nu ska jag ta mig tusan göra en lista på biofilmer som jag vill se. Bara för att liksom, i brist på annat..

Veronika bestämmer sig för att dö

Trubbel i paradiset

2012

Paranormal activity

New Moon

Julie & Julia

Och det var det för denna gång. Det finns supermånga filmer som jag vill se men det här var dom jag kom på.

Nu ska jag nanna kudde och föröska få mina galna katter att gå och lägga sig för deras springande gör mig gaaaalen.

puss


den trettionde oktober tvåtusennio, fast det blir nog publicerat imorgon (idag)

Hej hå!

Min dag har varit extremt bra och mysig. Har haft långa telefonsamtal med Malin, en mysig dag i stan med Jesper och en trevlig kväll hos min syster som avslut, och där har ni min dag i väldigt korta drag.

Nej men, jag åkte in till stan tidigt imorse, efter att ha sprungit (ja, jag gick väldigt fort då..) ner till stationen. Gjorde lite ärenden och när Jesper slutade jobbet så träffades vi i Gallerian och gick och åt på McDonalds. Sen rushade vi till SF och gick och såg Bröllopsfotografen, skitmysig film! Den var ganska lång, tror jag, men den var ändå riktigt bra genom hela filmen. Se den om ni kan!

Efter det åkte vi hem, hälsade på min mamma som hade Engla och Saga, sen hem och sedan vidare till Anna där vi åt världens godaste middag, någon thaimat som Dennis lagade. Skitgott, men jäklar va mätt jag blev, kunde liksom inte sluta äta.. Sen spelade vi sällskapsspel (haha) Med Andra Ord och Absolut Överens. Skitroliga spel som jag faktiskt kan tänka mig är jättekul att spela tillsammans med sina tjejkompisar. Iaf absolut överens,  "med andra ord" skulle lätt kunna frambringa.. ett och annat bråk. Ni ska se när det spelas BUZZ här, det är ingen vacker syn..

Jesper springer runt och pratar om kattbajs. Han är jättearg på katterna. Jag fnissar bara, för att hela dagarna är det jag som får springa med dem till lådan. De VÄGRAR bli rumsrena, så äckligt att jag spyr. Ska fixa fyspray, höhö.

Nu ska jag snart gå och lägga mig - imorgon vankas det halloweenfest. Kan nog bli roligt, men om det blir utgång efter det är det jag som taggar hemåt, för mitt konto är fortfarande tomt. Och jag har inte någon lust att gå ut.. När jag blir rik (rik i den benämning "vi kan splitta en taxi hem från stan utan att leva som kyrkråttor resten av månaden") då ska jag börja gå ut i stan. Se något annat än Märsta kanske. Låter bra? ja.


trötta tjejer i alanya. och jag dessutom väldigt väldigt bakfull. fresh.


den tjugonionde (trettionde) oktober tvåtusennio, pain!

Hallo.

Kryssningen var rolig! Inte lika galen som vanligt, men sjukt bra ändå. Kul att man kommer ihåg den, för ovanlighetens skull. De senaste dagarna, från i måndags (tror jag, kan vara söndagen också) tills idag, har jag haft sån äcklig smärta i mitt vänstra ben, och i mina händer, alltså handlederna och fingrarna. Det irriterar mig, och jag vet varför jag har ont. Antingen så är det benhinnorna som spökar (fast såhär ont gjorde det inte ens under värsta perioderna, nu känns benet.. vätskefyllt?) eller så är det, som alla andra vintrar, att det är Sveriges iskalla väder som sabbar mina leder. Nu vet ni, jag är the old lady när det gäller min kropp. Ledsmärtor liksom.. Jag är bara 19, God save me.

Jag önskar att jag kunde ha ett 9-5 jobb, mån-fre. Fy tusan va skönt det skulle vara! Det här är emot mina principer, men just nu skulle det kännas skönt med lite struktur på tillvaron. Liksom, en stadig lön som rullar in den 25e varje månad, lediga helger och kvällar, lättare att fixa till sitt liv när man vet vad som väntas av en. Jag lever liksom.. Men just nu kan jag inte leva som jag vill (vem gör det egentligen?) och därför har jag insett att det här är det bästa alternativet. Och man ska vara tacksam för att man är frisk. Bortsett från att min kropp strejkar så mår jag ju faktiskt relativt bra. Det finns alltid folk som har det värre ska ni veta.

Japp, och med det sagt så måste jag slagga. Har lite ärenden tills imorgon, och idag gick min sista hundring på att betala den där jävla medlemsavgiften på filmaffären.. great, alltid så otajmat som det kan bli.

Vi hörs när vi hörs, kanske imorgon.. kanske inte! Puss

 

(här skulle det legat en bild men det gick inte att ladda upp. ovanligt)


den tjugosjunde oktober tvåtusennio, partycruise

Hej hopp.

Jag är inte direkt på något strålande humör idag. På mitt konto finns det 3 kr. Igår ringde jag min fd. chef för att säga att jag inte har fått min lön. Han sa att "han skulle kolla upp det och återkomma". Vilket han aldrig gjorde. Så jag ringde honom igen, nyss. Då tryckte idioten BORT SAMTALET!!!! Alltså, jag skulle kunna mörda någon nu, och idag vill jag vara på bra humör.

För ikväll ska vi på kryssning! SKa bli riktigt roligt, alla tjejer är samlade. Eller ja, de flesta.. Roligast är nog att Nuzze och joysan ska åka med, enbart för att man träffas så sällan. Självklart är det roligt att alla andra flickor också följer med, men ni förstår hur jag menar. Dom träffar jag ju säkert varje vecka. Så ikväll blir det kalas, haha.

Nu har jag lite att fixa tills vi ska åka. Först och främst ska jag hitta något att ha på mig. Kan bli intressant.

Puss

den tjugosjätte oktober tvåtusennio, tvätt.

Godmorgon!

Jag har varit vaken sedan klockan 06.45. Anledning till detta är att jag har tvättstugan.. Idga var det inte ens hälften så mkt tvätt som förra gången, galet skönt. Försökte somna om efter jag hade stoppat i första maskinen, men katterna lekte rövare i sovrummet så det var i princip omöjligt.

Jag behöver en skrivare, måste skriva ut lite saker. Men tror ni att jag har en skrivare? Nej. Så jag funderar på att gå till gymnasiet och sno deras datorer/skrivare, men jag har ju ingen inloggning till datorn (idiotiskt nog så tar dom bort det när man slutar, baaah), så nu har jag ett problem. Man borde väl kunna skriva ut på biblioteket i centrum? Tänk dom som inte har någon dator alls och måste skriva ut saker.. Det måste gå. Jag går kanske dit sen. Haha.

Senare ska jag och Ahli in till stan, kuul. Vi åkte aldrig igår (för vi sov), så vi drar idag istället.

Förresten, går inte tiden jättefort nu? Den gör nästan alltid det på hösten, ganska skönt ändå. Snart är det jul och efter jul går det fort fram till sommaren, den ni! Men jag kom på mig själv att tänka, var det inte den 17 nyss? Och då känns det knappt att dagarna har gått. Jag behöver nog ett jobb.. haha.

Jag mår inte så bra idag för övrigt. Vet inte vad det är, känner mig bara.. konstig.

Puss

den tjugofemte oktober tvåtusennio, time flies

Jag har en ständigt gnagande oro i magen. Pengar. De där helvetiska jävla papperslapparna. Jag har inga pengar, jag har inte heller något jobb. Ändå mår jag bättre nu än vad jag gjorde när jag jobbade på ICA för där kände jag mig.. ja, minst sagt, hatad. Jag vet inte hur jag ska ta mig ur den här situationen, visst jag söker jobb och hit och dit, men det är fan inte lätt. Jag behöver ju pengar nu, jag har en hyra att betala och mat, sen är det ju kul om man kan gå ut någon gång också utan att ha ångest en vecka efter.

Ni som bor hemma, jobbar och slipper betala - ni ska vara så jävla nöjda! Njut medan det varar eller tills era föräldrar kommer till insikt med att ni är vuxna och borde betala hemma. haha. Den dagen kommer, tids nog... Vänta ni bara!

Ahli ligger fortfarande och nannar och jag funderar på om jag ska försöka somna om igen. Jag är trött..

Puss

den tjugofjärde oktober tvåtusennio, pocahontas

Gokväll!

Vaknade imorse och var helt stört trött. Låg och drog mig i sängen ett bra tag med Jesper och sen tvingade vi upp oss själva och ut på en "uppfriskande" morgonpromenad. Hurtigt värre! Nej men har faktiskt bestämt mig för att försöka gå på en promenad om dagen iaf.. Och eftersom Jesper skulle iväg på match och sen kalas hos sin morfar så tyckte jag att det passade bra med en promenad innan frukosten.

När vi kom hem så käkade vi, kors i taket, frukost i köket. Annars sitter vi lagom osociala framför tv.n och smular ner golvet, som sen sätter sig under fötterna.

Förresten, en tanke. HUR är det möjligt att det blir så dammigt på golvet så fort? Okej, katterna kutar omkring och drar fram dammet under soffan (fast jag dammsuger faktiskt där.. faktiskt) men ändå, hur är det möjligt? Jesper brukar ställa sig frågan hur det kan bli så mycket disk.. Jag brukar säga att han inte ska klaga men jag vet hur disken kommer till. Det är jag!! Muha!! Jag vet, att jag inte ska diska, så då struntar jag i hur mkt saker jag använder typ när jag ska laga mat.. Känner att jag gjorde en deal där, även fast jag måste diska åt honom ibland.

Okej, lagom intressant tycker ni kanske nu. Nej, det är inte intressant. Men det skiter jag i! haha!

När Ahli hade jobbat klart idag så möttes vi utanför min port, gick till willy's och handlade.. Sen kom det stora problemet. Vi skulle hyra film! Det tog oss ungefär en timme att hyra två filmer.. Pocahontas och en film som jag inte minns namnet på. Den ligger framför mig men jag orkar inte sträcka mig fram och se efter.
Till middag åt vi.. tadaaaaa! Souvlaki pita. Otroligt otippat faktiskt.. Eller inte. Sen tittade vi på Pocahontas, mysig film. Nu.. Körslaget. Tjo! Sen den här filmen som jag inte minns namnet på. Namnam.

Imorgon ska vi in till stan, kan bli intressant eftersom jag inte har några pengar.. Ingen som vill ge mig ett jobb?
Se men inte köpa är det som gäller imorgon. Men jag vill shoppaaa.... Buhu.



Bästa låten i hela filmen! Mer Disney åt folket!


den tjugotredje oktober tvåtusennio, matångest.

Hej!

Blev en tidig middag idag, för ovanlighetens skull så blev det tacogratäng.. Hehe. Åt det hos Ahli och sen dess lagar jag det MINST en gång i veckan. Stört gott.

Efter middagen blev jag superjättetrött, och kröp ner bredvid Jesper i soffan, och jag tror minsann att jag somnade en liten stund. Har förövrigt tänt massa ljus i lägenheten, riktigt mysigt. Jag tänder aldrig ljus, för jag är för lat. Tänker alltid på att göra det men sen glömmer jag bort det. Intressesmurfarna skuttar märker jag!

Var på ICA nyss och handlade.. goda saker. Står i kassan och pratar med världens sötaste Tesson, när jag i ögonvrån skymtar en person som betydde väldigt mycket för mig men som jag inte sett på fleratals år. Hjärtat tog ett skutt och fjärilarna i magen var där, men jag gömde mig istället bakom både Tesson och Jesper och hoppades på att han inte skulle se mig. Jag förstår bara inte vad han gör här, väldigt konstigt. Väldigt väldigt konstigt..

Det tillhör liksom mitt förra liv, en annan tid, därför vet jag inte om jag skulle vilja träffa honom idag. Så är det. Men konstigt var det!

Nu tittar vi på Idol. Heja Eddie! Haha. fast jag gillar Erik också.. Ja.. och Mariette..




en annan bra låt, som jag lyssnade på mycket förut och som jag hittade när jag och Ahli åkte till Västerås på en av mina gamla brända skivor. Gillar det skarpt! :)

Puss!

den tjugotredje oktober tvåtusennio,

Godermorgon!

Jag kunde verkligen inte vakna imorse. Hade ställt klockan på 9, men jag var så himla trött att jag bara somnade om. Nu kommer mamma snart och hämtar mig, så jag borde göra mig iordning. Ska iväg och göra lite ärenden..

Så jag avrundar helt enkelt här, kort och konscist! Hörs sen, tjolahopp

Pictures\Barcelona

Bjussar väl på de som finns?









Mer kul än sådär var det inte.
Som ni ser så var jag mycket hälsosam. Rökte inte och drack inte!
Yeaah right... Packad som ett jävla jon.

Solong!


den tjugoandra oktober tvåtusennio, när löven faller

Som ni kanske förstår så är jag inte kvar i Barcelona. Ett beslut jag var tvungen ta för att må bra. Inte bara med mig själv utan med hela livssituationen. Jag skulle helt enkelt ha behövt någon nära vän till mig där, för att må bra, och för att kunna bo där. Ni här hemma betyder för mycket för mig! Jag känner också att jag inte vill missa för mkt av Engla och Sagas uppväxt och sen vill man ju faktiskt finnas tillhands för sin familj, alltid. och med flera hundra mils avstånd blir det lite svårt. Vill säga tack till Anki för världens finaste inlägg medan jag var borta! Du är guld gumman!

Barcelona however är en riktigt vacker stad, önskar att jag hade fått uppleva den mer än.. ja, vad jag gjorde. Men som sagt - man ska inte sörja det som varit, det kommer fler chanser i livet! Jag har kommit till insikt med mitt liv under den här korta resan, och för första gången (skamligt av MIG att säga det här) så var jag glad när jag landade i Sverige. Och det, mina kära vänner, är en raritet. Frågan är hur länge det håller i sig, haha.

Vad har jag gjort då? Jag har, sovit på en soffa, promenerat runt Sagrada de La Familia, åkt barcelonisk metro helt ensam och hittat hem, suttit i en park och ätit baguette och druckit pepsi, tagit ett glas vin för mkt till lunchen (go spain för det billiga vinet) ätit för mkt donken, dansat på någon jäkla underground club (men jag var, ovanligt nog, för full för att typ minnas det), träffat härliga människor, varit på mysiga middagar.. ja. Det är väl det. Nej! Jag har också suttit över en fontän på Plaza Espanya och delat på en flarra vin.. Det var klart det bästa på resan. typ..

Men det var dags att åka hem. Man kan inte leva i en fantasi som inte är verklig. Det här var inte samma sak, liksom. Man kommer till insikt med vad som.. betyder något. Förresten. Läs Paulo Coelhos Elva Minuter. Fan, vad den mannen skriver bra.

En låt, så återkommer jag med de bilder som finns.. Föga förvånande så har min kamera pajat.. Jag hatar elektronik..




Alicia Keys y Alejandro Sanz - Looking for paradise

(tack Anki för hjälpen om hur man gör med klipp på bloggen! vad skulle min blogg och jag göra utan dig?)


From me to you.

Hallå, ingen Sofia här nu utan Anki,
jag tänkte skriva lite om denna fina människa.

Jag har mina tanke-perioder då och då, och det har du med, när ingen annan förstår nånting om hur tankegångarna snurrar så kan man berätta för dig, prata med dig om det och även om du inte förstår så lyssnar du. Jag vet att du lyssnar och att du faktiskt bryr dig!

Jag har starka minnen av att du hjälpte mig något enormt när jag var i min svåraste period i 6an-7an, då var det dig jag vände mig till och det var du som fick mig att förstå att det fanns någon som brydde sig.

Det tog att jag skulle flytta till västerås för att vi skulle komma varandra ännu närmre
och när du meddelade att du skulle till spanien så blev jag helt tom, men det kommer vara precis som nu, bara att det blev ytterligare några mil mellan oss.

nog om det det jag egentligen ville säga är att JAG ÄLSKAR DIG
och jag finns ALLTID här, även om du är in spain!

god morgon!







Haha, jag ser bara FÖR rolig ut på sista bilden, haha. Men bussen kom och vi fick bråttom, tycker ändå det är en ganska rolig bild faktiskt. Hihi. Gårdagen var mycket trevlig, mysig och rolig, världens bästa tjejer har jag.. Blev lite sorgligt mot slutet, men jag kommer ju tillbaka snart! Men jag kommer verkligen sakna er tjejer, tack för att ni var med och gjorde min sista vardag som arbetslös grym!

Idag borde jag packa.. Eller jag måste. Och skriva ut min biljett, annars blir det inget flyg.. Ska också (måstemåstemåstemåste) träffa min syster, annars dör jag. Och Malin, och Ahli.. Kanske ta en sväng förbi Rosersberg för att säga hejdå till Joysan, och för att lämna en våffeltång till Camilla. Så egentligen har jag inte tid att sitta här.. Så nu går jag.

Puss!


den femtonde oktober tvåtusennio, laundryservice

Det här ska jag sysselsätta mig med idag;

 (haha kolla katten bakom tvättkorgen)

Det här är tvätt som har blivit på typ, en vecka. Och nu skojar jag inte alls. Jag undrar vart alla kläder kommer ifrån och inser snabbt att ALLT är Jespers fel. Det är hans kläder.. Mest... Nåja.

Igår läste jag ut en av böckerna, O.S.A. Jag sträckläste den såfort jag hade tid att läsa, och den tog slut på mindre än två dagar tror jag. Den var grymt bra och jag rekommenderar alla att läsa den, haha.
Nu har jag börjat på Paulo Coelhos bok Elva Minuter och än så länge är den riktigt bra. Som alltid med hans böcker är dom speciella, men det här är en av dom lättare att komma in i.

Nu ska jag riva ut sängkläderna och leta överallt efter mer tvätt. Jag vet att det finns här någonstans.. det gör det alltid. Ikväll ska jag ut på bryggeriet med mina flickor. Den som känner för att följa med är välkommen!

Puss

den fjortonde oktober tvåtusennio, tre dagar to go




Gokväll i stugan!

Såg precis på Fråga Olle Dokumentären. Nu mår jag psykiskt dåligt. Titta på den så förstår ni varför, hahaha.

Idag åkte jag och Malin till Väsby C där vi tog oss en fika och snackade skit, alltid lika mysigt. Kommer sakna min lilla Ariel så mycket! Som tur är så kommer vi träffas ändå. På något vis. Hihi.

Efter det blev jag hembjuden på middag hos Malins familj, där det vankades sjukt god mat!! Det var roulader med potatisgratäng och mamma Heidis sallad (the best there is). Åt mig självklart, som alltid när jag äter där, alldeles för mätt och sen la jag mig på soffan och låg där resten av kvällen tills jag kom hem för ett tag sen. Världens trevligaste kväll, känner mig så hemma hos Malin.

Har fortfarande inte skrivit ut min biljett, känns som att jag kanske borde fixa det på något vis. Kanske kan be min mor skriva ut den på jobbet, eller så får jag försöka nästla mig in hos någon med en skrivare. Någon frivillig?

Jag känner att jag inte har mycket vettigt att skriva. Det är mycket som cirkulerar i mitt huvud, jag har t.ex. fått en idé om vad jag vill göra i framtiden. Kanske.. Många kanske nu känner jag. Jag känner mycket också.. Skit. Haha.

Kommer jag på något vettigt så skriver jag. eller inte.

Puss så länge

thoughts

Jag glömde ju berätta! Ringde Ryanair imorse angående min online incheckning.. Haha- Först av allt drog jag mig för att ringa i typ, en timme. När jag väl ringer så säger jag; Hi.. I think there's something wrong with my online check-ingrejs... Haha, alltså - check-ingrejs. Snacka om att jag talade grym svengelska.

Som tur var så förstod hon mig, bad mig ringa ett annat nummer och där flöt samtalet på sjukt bra. Jag är minsann ganska grym på engelska. Så nu är allt fixat, angående det i alla fall. Känns riktigt skönt. Men är lite nervös över att flyga med Ryanair, och från Skavsta.. Men det blir nog bra!

Jag har fått en ny favoritgrej - ett rött läppstift som jag har snott av mamma. Det är perfekt rött, inte FÖR rött, utan, perfekt. Loving it.. Det var allt det. Puss!

den trettonde oktober tvåtusennio, kossan och mjölken

Hej.

Nyss kom jag att tänka på en sak. Varför inser man först när man vet att man kommer vara långt ifrån sina nära och kära, hur mycket de betyder? Jag åker på lördag. Idag har jag gjort två saker som jag inte gör ofta.

Jag lunchade med Andréa på Valvet. Varför har vi inte träffats mer liksom? Vi har mycket att prata om, saker som är intressanta, roliga, arroganta, ironiska saker. Betydelsefulla saker, fast som egentligen inte är det, men dom blir det. Personligen tror jag att Andréa fick en stackars pensionär att sätta mer än en räka i halsen under våran tid på Valvet, haha. Jag hade det hur trevligt som helst, att kunna vara avslappnad tillsammans med sina vänner är faktiskt ingen självklarhet. Det finns få människor i mitt liv! Men det vet ni. Hur som helst mycket trevligt!

Senare ikväll (efter att jag hade panikstädat, handlat på Maxi och klämt i mig donken) kom min älskade farmor och farfar på besök. Jag och Jesper bjöd på snustorr kanellängd, fast vi köpte den idag så den borde ha varit färsk tycker man ju. Nåja. De kom iallafall förbi, vi satt och pratade, hade trevligt drack the och åt bullar. Hur mysigt som helst, och då ställer jag mig självklart frågan; varför träffar jag dem inte oftare? Man tar allt för givet, och det här är något jag ska bli bättre på. Jag ska bli bättre på att visa de människor jag tycker om att jag verkligen gör det, och spendera tid med dem. Nu blir det lite svårt eftersom jag flyttar, men man kan alltid höra av sig per telefon eller när man är hemma.

Man ska inte ta allt för givet, imorgon kan det vara borta.

Jag är sjukt tacksam över mina vänner och min underbara familj, men det krävs nog att man kommer till insikt med varför man gör det innan man verkligen lägger märke till det. Nu ska jag inte vara borta ett år i sträck eller något sånt, men det här är stort för mig. Och som min farmor sa; ingen annan än en själv kan påverka vad som händer i livet. Det är precis vad jag tänker göra, påverka mitt liv. För inte fan ska jag behöva vara missnöjd med något som jag kan förändra!

det här blev ju riktigt djupt. Haha.

 



en av mina underbara och väl omhändertagande vänner, världens absolut bästaste Ahli.
Perfekt synkade, Haha!


den trettonde oktober tvåtusennio

...och snö?

Idag måste jag ringa en massa samtal, bland annat till Ryanair. Vilket jag FASAR för! Man måste prata engelska? Hallå? Okej, jag vet att jag klarar av det.. Men ändå, jag hatar att ringa, och som grädde på moset ska jag dessutom göra det på engelska. Det var något som blev fel med online incheckningen.. Skulle ju inte vara så roligt om man inte kom på planet känner jag.

Så idag är jag uppe tidigt. Dels för att jag skulle sno mammas bil (och är tvungen att skjutsa henne till jobbet kl. 7 för att genomföra stölden), men också för att jag ska ringa alla mina viktiga samtal. Who's important now huuuh?

Fyfan vad saker kan hända helt plötsligt. En kille från Alanya som vi umgicks med förra året dog för ungefär en månad sen. Det känns helt stört, vi har iofs inte pratat på superlänge men.. ändå. Han spenderade säkert en timme med att leta efter min väska (och hans mobil) när de blev snodda på stranden, och jag talar nog inte bara för mig själv när jag säger att vi hade grymt roligt med honom hela veckan (och Dj:n såklart).
Nej, så det var mindre roligt faktiskt. Man förstår det liksom inte. Så jag hoppas att han har det bra där han är nu och att han får vila i frid. R.I.P Dodo!

Puss


no expression

All around me ar familiar faces
worn out places
worn out faces

Bright and early for the daily races
going nowhere
going nowhere

Their tears are filling up their glasses
no expression
no expression

Hide my head I wanna drown my sorrows
no tomorrow
no tomorrow



Jättevacker låt, speciellt versionen med Adam Lambert!

Puss


just det!

Ja just det, det VIKTIGASTE.

Jag ska officiellt säga upp mig från ICA också. och ni förstår inte HUR SKÖNT DET SKA BLI. Ursäkte hetsen men.

FYFAN VA SKÖNT.

den tolfte oktober tvåtusennio, fem dagar to go

HOLA!

Tänkte att jag ska träna på min spanska, som efter ett års studier (hahaha) sträcker sig så långt som till pantalones. Det betyder, BYXOR! Jag tror jag kan komma rätt långt på det faktiskt. Tur att man ska jobba med svenskar va? Någonting säger mig att vi lärde oss säga "ta av dig kläderna" efter mycket tjaffs med våran jättekristna stackars lärare. Oj oj. Hon kan inte ha haft det roligt!

Har lite saker att fixa innan jag sätter mig på planet på lördag morgon.


- Ringa vårdcentralen

- Tvätta alla kläder

- Försöka planera vad jag ska packa med mig, får ta med 15 kg i incheckad väska plus 10 kg i handbagage

- Skriva ut mitt boardingkort och checka in online

- Fixa skjuts till flygplatsen (flyger från Skavsta)

- Träffa alla jag vill träffa (justdet, mina älskade vänner, boka inte in något torsdag kväll! Vi ska sjunga sönder bryggan! eller åtminstone dricka sönder..)

- Köpa en dator? 

Idag har jag varit i Kista med min gulliga mamma. Det blev lite shopping (som jag inte har råd med) men i alla fall. Jag köpte 5 par örhängen (25 kr styck på ur&penn, skyndafynda!) en mörkblå kofta från Cubus, ett mörkgrått linne med spets, en svart kjol som man kan ha högt eller lågt i midjan, ett mörklila midjeskärp, två plastringar (en vit, en genomskinlig) allt det från H&M, hämtade ut mina p-piller och köpte en fuktkräm på apoteket, samt fyra böcker, det BÄSTA! Jag älskar att läsa.

Min favoritförfattare är lätt Paulo Coelho. Hans böcker är helt underbara, de får en och tänka efter och man tar sig verkligen en funderare över livet när man läser dem. Haha, filosofiskt. Men helt ärligt, har ni inte läst någon av hans böcker så gör det. Zahiren är den som jag tycker har varit bäst än så länge, samt Alkemisten såklart. Men Zahiren var något lättare att ta till sig, och jag tror kanske att jag var lite för ung när jag läste Alkemisten. Köpte iaf hans bok Elva Minuter. Sen tre andra böcker, "Sista kulan sparar jag åt grannen", "En shopaholic i New York" och "O.S.A". Så nu har jag att läsa.

Nu ska jag fortsätta med det jag höll på med innan. Popcorn och cola och Hollywoodfruar!

en bild från Alanya 2008


den elfte oktober tvåtusennio

Hej

Jag är irriterad idag, av ingen speciell anledning. Men jag irriterar mig på människor och då speciellt människor från märsta/rosersberg/området häromkring. Det ska bli så fruktansvärt skönt att bara åka iväg, med vetskapen om att jag kommer komma tillbaka och allt/alla kommer vara precis som "vanligt". Det vill säga, alla kommer fortfarande vara lika falska, fula(i personligheten), skitsnackande och töntiga, och nu menar jag inte töntiga som i syftet "tönt-cool". Utan mer i den mening som att "jagtrorattjagärnågot-töntig".

 

Det som irriterar, eller stör mig, är speciellt folk som ska vara jättenyfikna när dom vill veta något. Sen skiter dom i hur det är annars. Det är fult beteende och ja, man ser igenom det. Eller folks uppenbara avundsjuka som genomstrålar alla deras handlingar, och man vet att får dom chansen så förstör dom gärna. Människor som snackar ren bullshit eller bara pratar om andras liv, helt utan anledning. Har man inte ett tillräckligt intressant liv själv eller? Varför i hela världen lägger man ner så mycket tid på att prata om någon som man inte tycker om? Jag har tänkt tanken på att på något plan måste dessa personer fascineras av dem de pratar om. Jag är ingen ängel, det påstår jag inte. Visst att alla snackar skit ibland, men oftast så är det saker som jag lika gärna skulle kunna berätta för personen i fråga, och jag skulle aldrig prata med någon som jag inte litade på. Så det är skillnad på snack och skitsnack utan grund. Eller att sprida rykten. Helt ärligt, lågstadienivå? Vad får man ut av det, blir man lyckligare som person?

En hemlighet mellan mig och ni få som läser. Jag gillar inte många människor. Där har ni det! Jag har svårt att umgås med människor som jag inte genuint tycker om. Jag kan vara med dessa människor, och vara trevlig, för jag har inget emot dem. Bara det att jag känner att jag klarar mig lika bra utan dem i mitt liv. Kan tyckas hemskt, och jag har inte ett stort kompisgäng, men jag är nöjd med de jag har. Under gymnasiet så ser man människors personlighet, eller i vissa fall personligheter. Det får mig bara att stöta bort dem ännu mer.

Men som jag sa innan. Jag tycker om de flesta men jag känner inte alltid att jag måste umgås med dem, på grund av deras fula personligheter vissa gånger. Men känn er inte träffade. Jag för aldrig något vidare som någon säger till mig, faktiskt! Men jag vet att vissa tjejer som jag har sagt saker i förtroende till, har kommit fram.

 

Helt ärligt. Om en människa du umgås med pratar skit om era gemensamma vänner eller bara folk i allmänhet, hur vet du då att hon inte gör likadant mot dig när du inte är med? Något att tänka på bara.. Var tvungen att skriva av mig. Det ska som sagt bli skönt att flytta från landet!


Pusseli små hjärtegull.


den nionde oktober tvåtusennio

Hej allihopa (?)

Idag vaknade jag av att Ahli petade på min kind. Vi var tvungna att gå ut och lägga pengar i en jävla automat för att slippa böter på Röda Faran, vilket vi gjorde. Men pengarna räckte bara i ca en timme! Haha, vilken miss. Så ungefär två timmar efter det (trots tidsfördröjet så slapp vi böter) åkte jag och Anki en bit bort med bilen till en gratis parkering och promenerade i det vackra höstvädret tillbaka tillö lgnhtn.

När Ahli behagade att vakna gick vi till McDonals för frukost, sen hem igen och kolla på Twilight (vilket vi inte gjorde inatt som jag trodde) och äta Geisha. Jättemysig dag, finns inget bättre att kura ihop sig i en soffa med massvis av täcken och Ahlis fötter gnuggandes mot mina lår/rumpa.

Sen bar det av hemåt! Vi missade en avfart på E18 men annars var det en relativt smärtfri hemresa. Väl hemms snabbfixade jag mig och sen gick jag och Jesper till Vikinghallen och kollade på Frasses hemmapremiär. Jag tyckte iaf att hon var superduktig! Efter matchen gick jag, Jesper, Malin och Christian till kinesrestaurangen i centrum och käkade trerätters. Supermysig kväll! Nu är jag hemma och Jesper tittar på Rammsteins konsert på MTV. Haha. Tanken är att vi ska titta på film, "The boat that rocked", så jag kanske borde sluta muppa mig här och göra just det (haha Persbrandt), titta på film.

Förresten, folk jag kommer sakna när jag åker, utan inbördes ordning alls;
Ahli Malin Anna Jesper Mamma Jonas&Sara Emelie Anki Andréa engla&saga&jakob, Marcus&Camilla, pappa(fast frågan är om det blir någon skillnad i umgänge haha) Och förmodligen massa mer men det var dessa jag kom att tänka på, vet inte ens varför jag skrev det, men ni vet att ni betyder så mkt för mig. Och jag som är så beroende av alla i min närhet. Dags att bli självständig nu.. Äh, jag kommer ju hem dåochdå. Inte som att jag ska vara borta ett år utan att komma hem liksom.. om någon känner sig glömd så är det inte mitt fel. Jag är trött och det här var spontant. höhö.

Vi hörs imorgon! NATTIIIIIIII

den nionde oktober tvåtusennio

Tjola!

Här sitter jag hemma hos Anki, vi har precis avslutat en liten hemmafest a la Västeråsstyle. Trevligt trevligt, men nu är vi trötta!

Käkade en jättegod middag med kött, potatisbollar och sallad. Blev supermätt, och sen började vi krökelikröka. TREVLIGT! Anki har världens mysigaste lägenhet och det är jättekul att träffa henne, var ganska så längesen :).
Anledning till att det blev så hipp som happ är att jag lämnar landet för att jobba utomlands om ca. 8 dagar, och då vill jag ju hinna träffa alla dom jag tycker om.. det förstår man väl? Jag ångrar att jag inte åkt hit tidigare!

Vi hade världens roligaste bilresa hit. Sjöng med till Pocahontas, pratade om älgar, käkade donken osv. Väldigt gemytligt, Ahli fick ett utbrott i telefon som jag skrattade gott åt. Fyfan va roligt det var! Körde lite vilse när vi väl hade kommit till västerås (observera att ingen av oss hittade till Västerås när vi började köra från märsta) men tillslut kom Anki springandes på vägen (haha det har vi dessutom film på) och då var allt väl.

Nej, men det jag skulle ha sagt från början (vilket jag kanske ångrar imorgon eftersom jag inte vet vilka som läser det här och människor i min närhet tenderar ofta att bidra till att få mig att må dåligt över vissa val, dock inte ALLA)
Jag flyttar till Barcelona den sjuttonde oktober. För att bo där och för att jobba. Jag kommer hem när jag känner för det, beroende på hur jag trivs på jobbet och i staden, med människorna osv. Det visar sig, jag är ung. Men jag reser den sjuttonde. Vill ni ses innan så blir jag glad, ni har mitt nummer. Jag kommer hem första gången efter ca tre veckor, för då ska jag iväg på en annan minisemester. Men det tar vi då tycker jag!

NU ska vi äta kul-potatis (haha) och beasås, kolla på twilight och snacka skit, mysa och njuuuta av varandra.

(fick bli denna, har inga bilder på ankis dator, förståeligt nog)
Tjolahopp!

den sjunde oktober tvåtusennio

och grattis till min mor som fyller 53 år idag! Hurra!hurra!hurra!

Mitt internet fungerar inte så jag har inte kunnat skriva på någon dag. Det har dock hänt ganska mycket sen senast men jag vet itne om jag vill berätta det här faktiskt.. Inte än. Men snart ska jag ut på äventyr!

Är iaf hos min mamma nu, där jag har käkat middag med resten av min underbara familj.. Jag älskar verkligen mina syskon och syskonbarn(jobbiga iofs) över allt annat. Jag och Anna har kommit på en taktik som går ut på att dricka så mkt vin vi kan (hahaha) och sen ska vi råna mammas plånbok och gå till corner.. kanske. Det blir säkert inte av men det var en ganska bra plan msåte jag ju säga.

Orkar inte skriva så mkt mer, har annat jag måste göra. Imorgon ska jag kanske åka och hälsa på Anki! Ska bli jättekul, hoppas att jag kommer iväg bara :)

Puss!

den femte oktober tvåtusennio



Hallå!

Det känns som att min blogg, på något vis, har blivit som en slags nedräkning mot ett roligare liv. Men man kan ju inte leva på framtiden, utan man ska leva i nuet. Jag har lite svårt med det just nu. Bara så ni vet, så ni får stå ut med mina konstiga inlägg.

Jag saknar att ha killkompisar! Förut umgicks jag nästan jämt med killar, det är ju typ det roigaste som finns. Killar är okomplicerade. Förutsatt att man inte har känslor för dem alltså. Tjejer är för det mesta ganska fulla av skit. Men jag älskar mina tjejer. Det är skillnade på mina tjejer och bara tjejer. Just so you know. Fast är vi inte alla fulla av skit ibland? haha.
Men tänk va mysigt, att ha några killkompisar som man kan festa med, gå på bio, fika eller vadsomhelst.

båda mina kattbebisar ligger och sover här vid mig, mycker mysigt..

Puss

den fjärde oktober tvåtusennio

Hej! (Godmorgon)

Igår var en jättemysig dag, älskar dagarna när man bara kan umgås med människor man tycker om, som min älskade Malin! Jag vaknade lite "dagenefter"trött på soffan med en gullig Ahli sovandes bredvid mig. Gick upp typ, drack vatten och somnade om.. Vaknade igen vid tolv (jag hade ställt klockan, annars hade jag nog sovit ännu längre), och då gick jag upp för att göra mig iordning.

Vid tre tog jag och Malin tåget in till stan. I vanlig ordning med vår ordinära tur, så spöregnade det när vi kom in! Egentligen gjorde det inte någonting, för jag hade varit förutseende och satt på mig en varm jacka med luva, så det var rätt mysigt ändå. Alltså, sommaren i all ära men är det inte lite lite mysigt när det börjar bli mörkt, lite kallt och ruggigt? Igår tyckte jag iallafall det, när man kan sitta och fika och snacka skit i någon timme inne i värmen, för det var exakt det vi gjorde. Vi stannade fort i en affär så jag fick köpa mitt älskade nitarmband som jag verkligen tycker är perfekt. Men sen letade vi snabbt (inte snabbt, vi gick fram och tillbaka flera ggr, folk har en förmåga att gå in på caféer när det regnar) upp ett mysigt litet café där vi blev positivt överraskade av priset.

Det brukar kosta en förmögenhet att fika, det är faktiskt ett dyrt nöje. Men! Igår köpte vi varm choklad och cola för 43 kr. Mycket bra tycker jag..

Vi satt och pratade om diverse människor under fikastunden, och kom fram till att människor som inte kan vara sig själva måste ha ett väldigt tråkigt liv. Varför har man inte modet att våga vara sig själv genom alla tider, med alla människor? Det är något som är svårt för mig att förstå, visst kan man "anpassa" sig efter de man umgås med just för stunden, men att helt skifta färg, som en kameleont, när man byter sällskap är för mig helt oförståeligt. Är man för rädd att itne bli omtyckt?

En annan sak som kom upp var det här med sexpartners. Hur många, med vilka, blablabla. Helt ärligt så tycker jag personligen att siffran inte har någon betydelse, men för alla verkar det vara värsta grejen! Vilket årtusende lever vi i egentligen? Jag kan bli så irriterad, nu var det här iofs bara ett ämne som kom upp på tal om vissa grejer, men att fokusera på siffran och inte på personen, eller ja.. jag vet inte ens vad jag ska säga.

Sex är skönt och roligt! Och så länge man är nöjd med sitt val av "partner" (haha) så tycker jag att man kan vara med hur många som helst, för det är ju kul. Och jag förstår verkligen inte vad det skulle ha för betydelse hur många man har varit med.. Men man ska självklart använda skydd!
Så, det var väl det jag ville ha sagt. Jag kanske återkommer om det här ämnet, hehehe. Eftersom sex, faktiskt är.. riktigt kul. och skönt. Tycker jag. Man ska aldrig ångra det man gjort, utan bara ångra det man inte gjort. För en dag sitter man kanske där och är gammal och gaggig (och hängig) och då får man aldrig nuppa längre. Så tänk på det mina vänner, när ni ska rulla runt i sänghalmen! hahaha.. NJUUUT av att vara ung.


Puss! (det här inlägget spårade lite)


-

It's impossible to turn back time, so don't look back.


den andra oktober tvåtusennio del två




Jag är uttråkad, så jag tänkte skriva lite här, saker som jag vill göra.. eller kommer göra inom en snar framtid (eller en framtid som är långt bort, det vet man ju aldrig) eller bara saker jag har tänkt på.

- jag vill bo utomlands ett längre tag, minst några månader

- resa runt i australien och bara göra det som man känner för

- åka runt i Europas huvudstäder/andra städer, inte alla dock men de flesta typ; paris, london, rom, berlin, reyjkavik (ska tydligen vara värsta festen där! haha) amsterdam, dublin, aten, madrid, prag osv.osv.

-
dricka öl på en pub i Irland (här är det liksom bara själva grejen, jag dricker ju inte öl egentligen)

- Jag vill båtluffa i Grekland

- åka på en roadtrip med mina vänner

- gå en bartenderutbildning och jobba som det

- vara riktigt lycklig och tillfreds med livet

- bjuda en främling på något att dricka på krogen (fatta va coolt om man verkligen skulle göra det)

- ha grymt sex med någon riktigtriktigt snygg människa.

- göra något helt galet spontant som jag inte kan skriva här eftersom.. det ska vara spontant och jag vet inte vad det är.

- festa oavbrutet i några dagar

- leva som att det inte fanns någon morgondag, helt utan bekymmer. det här är nog möjligt!

- lära mig spela gitarr, om det så bara är en låt

- gå en målar/rit/teckningskurs

- vara nöjd med mig själv både psykiskt och fysiskt

ja, det var det jag kom på nu. Nu måste jag laga middag.. tjoho.
Puss.

den andra oktober tvåtusennio

Först av allt måste jag tacka min kära Anki för min nya design! Kände typ, att ja.. det var dags. Haha. Jag tycker att det blev riktigt snyggt! Gillar färgen också, så tack så mycket!

Igår kväll så var jag och Ahli på Rimbo Marknad. Det var kallt men jättemysigt, jag gillar marknader. Vi var inte där alltför länge och jag köpte inget heller - bara en påse brända mandlar, stört gott. På vägen tillbaka till bilen så köpte hennes mamma nybakta munkar som vi tryckte i oss i bilen, haha. Jag blev riktigt mätt!

Sen bar det av hem till mig, där Ahli nästan somnade i soffan och Jesper däckade i sängen efter träningen. Men sen vaknade de till liv igen (yippie!) och vi åkte upp till Maxi och handlade, men först ett obligatoriskt stopp på donken, vad annars. Då blev jag ännu mättare än innan.. Ja. Intresseklubben antecknar.

Idag har jag lust att åka till stan idag! Vill köpa lite armband, kanske köpa så jag kan göra egna. Det är nästan roligare. Men är iaf sugen på ett eller flera nitarmband, med "konnitar". Och kanske några kedjor eller liknande, har en klänning som jag måste fixa också. Nåväl, får se om jag kommer iväg. Kan inte åka innan typ, två iaf. För det ska hända något spännande idag, kanske..


-

"Följ inte stigen dit den leder. Gå istället dit där det inte finns någon stig och lämna ett spår"
- Ralph Emerson

Fan vad jag ogillar människor som bara nöjer sig. Nu är det dags, tjola!


RSS 2.0